Tag

Architecture

Browsing

This stunning contemporary architecture and interior let in bright, spacious house, situated on a beautiful green area, the diversity of the surrounding housing and the nature of the nearby urban environment. Light, airy building – the result of a collaboration of experts from the architectural studio Xoio – professional supplier of creative visualization and animation. A small selection of images of interiors, designed studio offers many creative ideas and effective solutions to the organization of living space – both urban and suburban.

Timmelsjoch Experience – sculptural and functional composition, which is located on the border of the Ötztal Alps and Passeier lying in the beautiful Alps of Austria and Italy – the result of the architectural studio of Werner Tscholl Architects.The structure consists of two parts – a private museum and an open observation deck. The architecture of the museum, which resembles a huge boulder, seeks to harmoniously integrate into the rocky landscape, while the design as a viewing platform explicitly talks about his man-made origin.

The Meera villa in Singapore is an example of a unique architectural splendor. Both the home interior and the exterior has been designed artistically, which makes the house highly eco friendly. In spite of being furnished with the all the modern amenities, the house is able to perfectly blend with the natural surroundings.

The villa has ample amount of greenery, which in fact helps to enhance the beauty of the landscape. The house has been built on a huge area and includes a majestic lawn, right on top of the roof and a glazed crystal clear open swimming pool on the ground level. The lush green lawns on the roof top truly give the villa a unique and royal look. The spiral wooden staircase, inside the house is a rare work of art.

This luxurious and posh villa is a masterpiece, conceived and constructed by the renowned Guz Architects.

Chicken Point Cabin – surprisingly harmonious modern hotel with original architecture and iconic elements, combining function and aesthetics of the original. The authors of the “forest” of the project was already known to us American architectural studio Olson Kundig Architects.Unusual cozy house located in a scenic area of Northern Idaho. According to the architects, the main idea of the construction of Chicken Point Cabin was the creation of a cozy romantic forest refuge with large panoramic “lined with” a window opening out into the surrounding house magnificent nature.

A large window offers two tiers of windows, all the main room hotel, combining it with the forest, located near the lake and the mountain tops, trailing the horizon line. Materials of construction – concrete blocks and floors, metal, wood and plywood – have been left in its natural, almost raw state. This solution reduces the cost of building and formed a natural “forest” environment, which over time will become even more charisma, a little old and Get a gossamer …

Technology, through which opens a “window into the horizon, is formed from a visually expressive system of pulleys, the culmination of which is the union of interior and picturesque scenery.

In addition to the elements of an unusual system of opening the massive windows in the house there are several design objects that attract attention and create a unique creative environment that does not “enter into a dispute with the surrounding nature of the house.

Private apartments are located on the second level, also provide an opportunity to enjoy the sunrises and sunsets over the beautiful mountain lake, not even getting out of bed.

The Globevill Office building, which houses the marketing and sales functions, offers an opportunity to create an architecture that has the potential to define an interesting building that would evoke curiosity from the highway. The project is located along a section of the highway gently bending north in Sriperumbudur, Chennai, India. The design was conceived as a physical experience, drawing from the arc off the highway, and rising up to the actual building which then extends back into the highway. The architectural intent is to create a building which appears to be in constant motion, complimented by the unending flow of spaces. ArchitectureRED built this iconic office building for their client ETA Star Properties.

Hotel Full Moon is essentially a disc with rounded edges and a hole in one of the top corners that appears radically different to the view depending on the angle it is seen from. Designed to appear drastically different from different viewing angles – from one angle Death Star and from the other Gherkin – Hotel Full Moon will be a 150 meter-high, 35 story luxury hotel with 382 large rooms. The frontage thanks to the bulging centre makes it appear more like a glass death star whilst the side profile is more than a little gherkinesque. Changing appearance depending on the view is reinforced by the cladding treatment the architect has selected. The front will have a glass diagrid whilst the back will be covered with hexagonal honeycombs. This main building will be a 35 storey luxury hotel with 104,182 square metres of space for only 382 rooms, a relatively small amount of rooms given the sheer size of the internal space on offer. It will reach a maximum height of 158.68 metres.

The hotel is linked via a zoomorphically shaped podium that snakes curvaceously around the boundaries of the site to two residential apartment blocks entitled Palace of Wind 1 and 2. Acting as the counterpoint to Hotel Full Moon is Hotel Crescent, part of the Caspian Plus redevelopment that stands as a curving arch similar to a crescent moon. The arch-like nature of the building is revealed by the fact that the structure isn’t a pure crescent on its inside relying on more regularly shaped columns to help provide it with support. At 32 floors tall it will also be a luxury hotel, this time with 221 rooms. There will also be 128 serviced apartments in the building. Floor space will 128,140 square metres.
Behind it will stand a further four tall buildings, three of which will be residential with the tallest of the quartet being a 43 floor office building standing 203 metres tall. Heerim Architects have not long been established in Azerbaijan. They only opened their office in the country in July 2007 and yet have already secured these two major projects that face transforming the capital of one of the world’s fastest growing economies.

Bilbao, a city with an open and welcoming attitude towards contemporary architecture, is now the proud owner of a new architectural destination. The building is a very unusual because of its shape. It is very geometric both on the inside and the outside. Despite being very eye appealing it’s somewhat out of place. El Departamento de Sanidad y Osakidetza, the new unified headquarters of the Basque Health Department created by the young and prolific firm Coll-Barreu Arquitectos are located in the Ensanche, New Town. The irregular building spreading over a total floor area of 9,200 sq m will soon host some 250 civil servants and a predicted 600 members of the public daily in a clean cut and stylish environment. The space is divided in seven open-plan floors for offices, two levels for institutional and representative uses, meeting rooms in the tower, an auditorium with 150 seats in the basement, and 3 underground levels for parking.

The striking façade, reminiscent of a cubist exercise, is a shell of glass placed at irregular angles. The resultant folds generate multiple reflections visible from the inside changing its appearance depending on the point of view, the hour and the season. The architects describe it as “a very effective mechanism for the integration of urban vitality in the interior of the building. The city is perceived like a multidirectional system of moving vectors.” The façade is also a double skin that responds to energy saving requirements, allowing the abolition of traditional air-conditioning systems and false ceilings, insulating heat, reducing noise.

The folded façade generates multiple visual from inside to the streets bellow, and also from the highest floors to the landscape that surrounds the city, a highly effective mechanism for the incorporation of urban vitalism inside the building. The workspace benefits of the permeable, passable and liveable volume of the façade, that enables the building breathing and the space exchange between inside and outside. The system facade of the building is similar to the experience of sitting at the door of a house, above the threshold, with an eye toward the road and the back into the home.

Designed by William O’Brien Jr., the assistant professor of Architecture in Cambridge, Massachusetts, this unusual vacation house plan is an A-frame house in the forest that stands out among the trees.  Small but sweet, this compact vacation cottage provides a retreat from all the hustle and bustle. The forest setting is as appreciated from the outdoors as it is in, thanks to the home’s expansive glass walls. Three asymmetrical A-frames culminate in this oddly shaped house. The Skinny A-frame houses the library, wine cellar and garage; the wide, central frame is occupied by the bedrooms and baths; while the kitchen, living and dining are to be found in the third. The house aims to undermine the seeming limitations of a triangular section by augmenting and revealing the extreme proportion in the vertical direction, and utilizing the acutely angled corners meeting the floor as moments for thickened walls, telescopic apertures and built-in storage.

A more scenic spot could not have been chosen for this amazing, idyllic Mexican vacation home, designed by artist Gabriel Orozco and architect Tatiana Bilbao. The artist’s touch is evident in this amazing piece or architecture. Set on a rocky plot overlooking the Pacific, this unusual home is a 1:1 scale replica of the Jantar Mantar observatory in New Delhi. The observation deck surrounds a pool – the focal point of this interesting house. Notable too for its simple materials and technologies, this example of modern Mexican architecture is made of simply cast concrete, precast blocks, lime plaster, joinery and wood floors. This unusual house plan consists of just two rooms: a living room and a kitchen, which open to the outdoors. From its outdoor living rooms, panoramic views of sea and sunset are the perfect complement to this modern house design.

Palais Bulles is a home to famous French stylist Pierre Cardin. Amazing architecture and its size is stunning.
The house is facing the bay of Cannes and has a territory of 1,200m² and gardens, and swimming pools spread on 8,500m ² territory. It is something out of this world, maybe not the most beautiful but I wouldn’t mind to spend there some time. This masterpiece of modern architecture is located 10 km away from Cannes and was built in 1989. Occupies the territory of 1200 square meters. In addition to the villa in the surrounding area are situated amphitheater with 500 seats, a garden with various water  round pools. The house has 28 round bedrooms similar to soap bubbles, beds are also round. Living room with couches of coral color also has spherical shape. There is no pictures at the walls, but floors from wall to wall covered with thick, fluffy carpets. Specially designed illuminators change the light depending on time of the day. As for materials, then, at the insistence of Cardin, instead of traditional wood and metal, it was decided to experiment with plastic, foam, polyester.

The wide panoramic main room opens to the outside with large windows and several openings in the ceiling and walls.  It can accommodate up to 350 people. The furniture is composed of parts of the collection of Pierre Cardin. Everything, from floor to ceiling, from outside to inside, consists of space age spherical forms. The light penetrates the Mediterranean generously by countless windows: a working artist where the shadows play with curves to draw pictures of real light.

Tapestry and chairs, for example, are designed by Pierre Cardin. On the left is the original television from 1971 which is shaped like an eye and can move in all directions. On the right, the oval door opens directly to the swimming pool, offering a magnificent view.

The interior of the Palais Bulles is a maze of corridors, rooms and round prospects. Pierre Carding likes to compare it with the sensual shapes of the body of a woman. Besides a 500-seat amphitheater which hosts various cultural events and parties, the house itself has a reception room, a panoramic lounge and 10 bedroom suites, all designed by contemporary artists.  Outside, a pool, ponds and garden form an area of 8 500 m².

Overlooking the sea, a cascade of soft curves in the colors of the rocks appear in the corners of Théoule-sur-Mer: the Palais Bulles, with its windows glittering in the sun, this architectural masterpiece seems to belong to another world. Located in the town of Théoule-sur-Mer, the house overlooks the Mediterranean Sea and the red cliffs of the Esterel, with a panorama stretching to the bay of Cannes. Antti Lovag has radically changed the vision of architecture and design of living space. By eliminating the right lines, he has adapted the life of human morphology, returning to traditional ways of living.

Pin It