Tag

Architecture

Browsing

It’s no secret that nearly 2 percent of the population of Romania – Roma. But the fact that the transition to a sedentary lifestyle they create a new architectural direction, I, for example, had not the slightest idea. These gypsy houses dropped in the area of Cluj in Romania. I feel making the house look is not clear to anyone. Mixed a lot of styles and looks can be said not reminiscent of anything known in the architecture. Not only the facade of the house, but the roof is a mixture of materials. All reminiscent of a huge pile of waste.

In Romania, 2% of the population is represented by gypsies. They came to Eastern Europe centuries ago, as slaves. They settled in Europe after escaping slavery, but now they are Europe’s most hated  minority. While some go to countries such as England or Italy to beg, others in Romania used their fortune of unknown origins to build huge palaces. In this example, we will take a look at probably one of the tackiest homes we’ve seen, one located in Cluj Napoca, Romania.

The outdated codes restrict new forms of architecture being introduced to the landscape. To overcome this and create a more flexible building type, GAD created a house made from three separate buildings – a metaphor for a single building that has been “exploded” into many parts. Each individual unit, which complies with the regulatory size of 75 square meters, is built next to one another with a narrow space in between and is linked by a glass atrium.  Conceived as a single house, each building has a separate function: a master bedroom and bathroom; a kitchen and dining room; and a guesthouse with an adjacent study room.

The central glass vestibule acts as the entrance to the building as well as the main living area with 180° vistas of the stunning landscape and bay made possible by floor to ceiling windows. Operated electronically, the windows have the capacity to slide open flush to the ground, allowing for sea breezes to flood the interior. This innermost space is the focal point of the house and is connected to the three houses by a series of concrete ramps that reconcile the building with the landscape. An additional slope that can be used as a sun deck and for light recreational activities descends to the contiguous swimming pool located on land set at a slightly lower grade from the house. From here the ramp leads down the hillside to an additional self-contained apartment building that is set within the land and hidden from the house above.

The open-plan of the main house ensures that it is light and airy, a must in the summer. As a secondary precaution, the roof of the building is covered with pools that collect rainwater. The water cascades from the roof of one of the buildings to the other and is then circulated back round, creating a natural cooling system for a hot climate. The “Exploded House” reinterprets traditional dwellings in the area, yet its angular structure that fits into the clefts in the hillside, remains in keeping with the natural environment and when seen from above the pools mirror the surrounding landscape and the endless vista of the bay and help mask the presence of the building on the hill.

Owner has a vast antique collection, which consist of Hellenistic, Byzantine and Ottoman times. Generally there is always a problem for collectors houses :to turn to a museum.. Info structural conditions like the climate, daylight-artificial light and security become more dominant than the daily life. Interior designer Hakan Ezer successfully achieved to integrate these valuable collection pieces to the daily life without loosing the functionality. In addition to this, we should not forget the owner couple’s open-mindness and preference of a livable house rather than a museum house.

Spanish architecture firm Selgas Cano  has designed their own office in the middle of the forest. Imagine all the fresh air and peace you can get while watching birds and wild creatures. The office is provided by a weighted pulley mechanism at one end of the tunnel that allows varying degrees of natural ventilation.
The Selgas Cano Architecture office, designed by Iwan Baan, makes you feel like a part of nature. Thanks to the fact that the office is below ground level and the huge windows, you really feel encapsulated by plants and trees. This looks like a really peaceful environment that stimulates creativity.

If you’re a friend of the forest, it’s hard to imagine a better office environment than the one that architectural firm, Selgas Cano, recently built to work out of, in Madrid. It’s really not much more than a tube, sunken into the ground, with a long window on one side. But as with any good architecture, a little goes a long way: Sinking the building into the ground is an ancient strategy to improve building insulation; Inside, the recessed floors make it seem as if you’re completely immersed in the woods, when you’re looking up. Here are some stellar photographs by Iwan Baan, who’s one of today’s preeminent architecture photographers:
It is sleek with minimalistic furniture but creates quite a visual impact with it colours and use of environment. Working here would surely make you will feel like you are away from a busy life. Personally I would rate this as a top notch creative work environment.
Iwan Baan is a Dutch architectural photographer.  He has challenged a long-standing tradition of depicting buildings as static by using structures as backdrops for people and other elements of everyday life. He has photographed buildings by many of the world’s most prominent architects, including Rem Koolhaas and Toyo Ito. He is among the world’s most published architectural photographers.

Creative wooden house design architectural design in Tokyo – Japan which can be our design inspiration. The best sample pictures gallery display below is modern, home improvements, contemporary house interior and house exterior decorating ideas by Hirayama Shun Architecture. The residence is a house called “Les aventuriers” provides a blueprint for Hirayama Shun Architecture, is a hillside residence located in Kanagawa Prefecture, an area with beautiful natural surroundings.

The home owners wanted a quiet house to be integrated in a natural environment. However, when it comes to design and architecture, the land was not so peaceful. House is built on a slope, which means they are the angled walls and ceilings of different heights. We liked the home design concept developed by the project developers as it provides a unique interpretation of the overall design. The route connects the inside and outside, and again back into the interior like a dead end. The path connects the inside and the outside, and again backs to the inside without a dead-end. A bridge becomes a part of the journey. On the finishes of the floors, various kinds of wooden floor that were chosen to match the assorted atmosphere are laid like carpets. In the center of a concrete floor that meets the ground, thin trees are arranged so as to look like a path between rice paddies.In the interior of the building that was shaped to fit the landform, walls set in diverse angles, various ceiling heights and ten different floor levels exist and in the each space dissimilar shades live. The wind that enters inside the one-room interior space feels like they came between trees, and it feels like sitting on a natural stump, when sitting on a slight level difference.

Japanese modern house famous architect Shun Hirayama has finished his latest creation a home improvements designed he has done. This architect has designed the “Les Aventuriers” house in the Kanagawa Prefecture of Japan. The theme of the architect designing this house actually based on the owners will to have such a modern Japanese house architecture that divided into four living places were formed: a kitchen and a dining space near a road that becomes an approach, a living space at a good view point, bedrooms at positions to look out the hill, a bathroom at an airy location, and so on.


Pin It