Tag

Old

Browsing

The interior of a private villa Micheli Residence, designed by Italian architect Simone Micheli, an unusual color palette is different and unique plan of internal space. The converted historic building located in Florence. Massive white surface is interspersed with vivid fragments of architectural elements and furniture. Pink, sunny yellow, blue and green, accented neon illumination, creates an effect of air living space, completely devoid of utilitarian value.

Nothing could be easier: get a bunch of junk, a couple of months on it pokolduyte – and voila, you have exclusive furniture. Do you want an unusual design chair? In the presence of talent and a knack of easily available can build a little chair – all the familiar drop dead from envy. Well, if the farm is a useless old cooker, it can turn … correctly, in the chair-couch Lounge in an Oven, as did the designers of the union WayOutHere.


Despite the fact that the oven gas, still it is associated with us with a warm and homey feel, especially in winter when you want to freeze – yes to the lights, brew a hot cup of coffee Yes, yes eat a hot meal … But if the stove is capable only of the fact that take up space in the kitchen, garage or attic, why would it not serve faithfully as a chair?
The author of this project calls himself Andy and owns an online store on Etsy, where, in fact, one could see, and if desired, and obtain the said furniture. Redesign of the former trash and turning it into an infinitely more attractive and functional – the card of this author, judging from its assortment of shops.

Thus, the stove-chair Lounge in an Oven. The assembled – truly one-in-one old gas stove, similar to that which still stands in some homes of our citizens. But should only do a simple trick like this stove at the moment turns into the seat, hopefully, easy to use, because there is an opportunity to stretch my legs, lean back and even take a nap. There is even a small stand for a cup of tea and plates of food – in case the owner of this piece of furniture hungry.
Alas, how much is a seat, know it is not possible, because in the middle of January 2011 it was sold, and now decorate someone’s living room, attic or loggia ..

The old Catholic St.-Jakobus Church is transformed into a spacious house. The church stands inconspicuously in a street facade at the Bemuurde Weerd in Utrecht city. Since 1991 there were no longer divine services in the church and until 2007 the church was used as a showroom for antique furniture. This house is located in the Utrecht, Netherlands. In 2009, it was converted from the Saint Jakobus Church. The church was built in 1890. It has 46 ft. high ceilings and stained glass windows from the 1911 period.

Also, the church was let out as meeting-place or used for small concerts. For these functions in the ‘90 there was made large mezzanine floor. This floor was an important factor in the designing process. The mezzanine floor has been substantially modified to recover and reinstate the spatial qualities of the church. With the partial removal of the floor, interesting sight lines are underlined and more light can penetrate the ground floor. Underneath the floor intervention bedrooms, a study room and a bathroom are located. Indirect daylight enters through vacant spaces in the floor and openings in the walls.

The vacant spaces form inner patios, which also divide the living space on the first floor into different areas. The unattractive mezzanine floor from the 90s is transformed from a functional and spatial sculpture into a monument. The modern residential volume is completely detached from the old church building and can be regarded as a temporary ‘resident’ of the historical church.

The circulation space meanders through the volume and connects the open front with the rear of the church where the altar once stood. Sometimes, the experience of a monumental church is dominant and on other moments the new ‘look’ of the residence predominates. In the rear the kitchen is accommodated forming an island in the middle. Old pews have been reused for the dining table. To strengthen the relationship with the backyard and to provide additional daylight at the dining area, three new glass fronts are created.

The sleek glass-facades are distinguished from the other windows in the facades and are sometimes placed oblique in the facade to point out the distinction with the existing windows. Furthermore, the church on the outside is fully preserved and daylight and natural light comes in through the original stained-glass windows. The exceptional quality of this project is that the church has been transformed into one dwelling. The church is not divided into small units, which would have destroyed the spaciousness of the church. Besides, small units or a situation with separate ownerships could make a new conversion in the future impossible.

Pin It