Tag

Studio

Browsing

Strong Came Forth Sweetness  the conceptual name of an impressive sofa sculpture, developed by experts from the British architectural studio McChesney Architects for the building of Angel Building. Form of functional art object was found through experiments with molasses and a teaspoon. Title futuristic object taken from the motto of a famous company which produces molasses «Lyles Black Treacle», which, in turn, borrowed from the Old Testament.

Sofa sculpture is made of carbon fiber that is both durable and very easy, but because of it allows you to perform graceful, slender form and scale. The spacious grounds – soft oval seating area, made with black leather – to strive towards the ceiling in a narrow twenty-two-meter vertical, which is a height greater than five double decker buses set on each other. In addition, the fold-organic sculptures interact with the creative, the newly renovated interior spaces. Vertical geometry gloss “syrup” does not compete with the existing design, and, rightly becoming visually dominant, making it even more conceptual and contemporary.

Studio Seilern Architects have decided to take the drastic step of ‘turning the building inside-out’ in order to construct ‘a park within a building’. Studio Seilern Architects have unveiled the designs of a new mixed-use development project, dubbed the Whitehorse Street Development, which is to be constructed in London’s prestigious Mayfair district. Being a prime location, green spaces is a rarity and to add a touch of green to the entire development, the architects will be constructing a park inside the building.

As the lower and ground floor plates of the complex don’t attain any natural light, residential use of these floors has been ruled out. The entire building is set to be lifted off the ground plane to create a large garden at lobby level. The green space has been designed to act as a base for a vertical garden, which will extend through the upper level terraces.
The architects have also included internalized facades, exterior terraces and beautiful garden frontages to their residential properties. Due to the green spaces, which makes the designers construct an underground parking facility for residents. The development will include high-end residential apartments, an apart-hotel and retail facilities along the underground parking. Construction is expected to be complete by May 2012.

This rustic cabin design was built by Piet Hein Eek for friend, client and musician Hans Liberg who needed an inspiring and cultivating place to “play.” There isn’t a whole lot to this simple, wood cabin design. Surrounded by forest, this timber house’s facade is characterized by cross-sections of stacked logs. A row of window clerestory windows features top-hinged, horizontally swinging shades that flood interiors with natural light. Inside, this compact cottage design contains the one thing this nature dweller needed for survival – a recording studio! And if ever Liberg needs some new inspiration for his melodious compositions, this modern mobile home goes where the music takes him thanks to integrated wheels on the bottom. Composed of stacked tree trunks, the exterior is supported by an internal metal frame. The compact interior, decked out in a cheery pale blue is constructed from plywood. Panoramic windows at seated eye-level afford stunning views of the forest, while benches are upholstered with a patchwork of fabrics in the style of Eek’s Crisis Sofa. Fitted with wheels – to evade building regulations and council tax – the structure can be moved when needed.

The East Village Studio designed by JPDA architect is really make a big impression on its statement. The apartment located only 46 square meters and was built as a little nest for the owners who also work here. You probably wonder how this was possible.  The wood gives this home its warmth which is “intensified” by the friendly vegetation pots spread around the open studio.  The uncommon crib houses ingenious solutions that counterweight the lack of space.
It has all the utilities a common looking contemporary home has and dare we say a lot more. This original crib has storage space and shelves in the most unusual and unexpected places, reducing clutter and contributing to a clean and fresh interior design. While the footprint of the apartment is minimal, meticulously detailed millwork conceals extensive amounts of storage and shelving; thereby maximizing floor space. The aesthetic is clean and concise, while providing the warmth of a home and functional desires of the client.

Space maximization is a growing trend lately in apartment design. Countries like China make enormous efforts to come up with ideas for small places due to the fact that their urban population is increasing at a rate never encountered before. Here is another tiny crib that manages to maximize space and create a cozy living environment as well.

Economy, functionality and privacy were the primary drivers in the design of this sixth floor home office studio. Meticulously detailed millwork provides ample storage, making this small-footprint apartment extremely efficient. A bedroom loft creates space for a roomy walk-in closet below, while stair risers conceal a series of built-in drawers. Every inch of the space has been effectively exploited. JPDA worked closely with the client and a demanding co-op board through every stage of the design process. The result is modern, clean, and concise, providing both the warmth of a home and all the functional requirements of an office.

Pin It